Vágólapra másolva!

Bükki maraton - ezúttal hegyikerékpárral

Népszerűek a hegyi maratonok: alig telik el egy hét, és a Bükkben újból hegyimaratont rendeznek. Igaz, ezúttal nem a futókat, hanem a kerékpárosokat várják. Ráadásul nem is a klasszikus távon. A haladó kategória indulói még úgy ahogy igazodnak a hivatalos távhoz, a profik viszont teljesen eltérnek: ők ugyanis 100 kilométert hajtanak.

A bükki hegyimaraton résztvevőit szeptember 2-án Egerben a Tesco parkolójához (Rákóczi út 100.) várják. A szervezők két futammal készülnek: a haladó (14-18 évesek) kategóriában versenyzőknek 40 kilométert kell teljesíteni, a maratonistáknak (18 év felettiek) pedig 100 kilométert. A nagy táv pontban kilenc órakor indul, a rövidebb negyed órával később. A fiataloknak 1400 forint, a felnőtteknek 2400 forint a nevezési díj.

A maratoni kategória első és második helyezettje egy-egy kerékpárral lehet gazdagabb, a haladók győztese pedig egy vázat nyer. Persze, egy ilyen versenyen nem az elsőség a fő szempont, aki célba ér, az nyer. Mindenki, aki teljesíti a távot, emblémázott pólóval büszkélkedhet majd.

Érdeklődni a szervező Nagy SE telefonszámán, a (06-36) 410-405-ön lehet, vagy a [email protected] e-mailen.

Korábban: