Vágólapra másolva!

A látványában és hangulatában egyedülálló esemény idén szeptember 8-án szombaton este kerül megrendezésre. A Roosevelt téren fúvós zenekarok, majorette-ek és tűzijáték alapozzák meg a jó hangulatot a futóverseny kezdetéig. A verseny 21 órakor startol.

Az útvonal: Roosevelt tér - Lánchíd - a kivilágított alagúton át Szarvas tér - Apród u. - Clark Ádám téren jobbra fordulva a Lánchídon át vissza a pesti oldalra. A hídról lekanyarodva az alsó rakparton Képviselői Irodaház, majd a forduló után a parlamenti feljárónál fel a Széchenyi felső-rakpartra és vissza a Roosevelt térre. A táv összesen 6,5 km.

A versenyre szeptember 7-ig lehet előnevezni a Világjátékok Alapítvány irodájában (Budapest, V. Curia u. 3, tel: (06-1) 266-7507, (06-1) 318-2147). A szervezők természetesen a helyszínen, a verseny előtt, este nyolc óráig is elfogadják a nevezést, ahol minden résztvevő emblémás pólót kap. A versenyen díjazzák a legjobb egyéni férfi és női futókat, valamint a három legtöbb résztvevőt indító szervezetet is.

A kivilágított Budapest legszebb pontjain áthaladó verseny ez évi kiemelt vendégei olimpiai bajnok sportolók lesznek. A versenyt motoron vezeti fel Pulai Imre kenus, az indulók között pedig ott lesz a kétszeres olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és Storcz Botond.

További információt Dobor Dezső sajtófőnöktől lehet kapni a (06-30) 941-4290-es telefonszámon.