Vágólapra másolva!

Tájékozódási hétvége Orfűn

Három nap alatt összesen öt tájékozódási versenyt indítanak Orfű környékén. Lesz éjszakai és nappali futás, túraverseny és a tájékozódási kerékpárosok is nyeregbe szállhatnak. A sorozatot pénteken a Meteor kupa éjszakai tájfutóverseny nyitja. Indulni korcsoportonként - F17B, F21B, F35B - és nyílt kategóriákban lehet. Nevezni a helyszínen, az orfűi Sárkány kulcsosházban felállított versenyközpontban lehet. A részvétel egységesen, mind az öt versenyre 250 forintba kerül fejenként. A résztvevőket 20 órakor indítják.

Akik inkább a napos túrákat kedvelik, jelentkezhetnek szeptember 29-én, szombaton a Csokonai Sándor nappali tájékozódási túraversenyre. Itt külön lesz kezdő, haladó és mester futam, amikre párban lehet nevezni. A kalandozás helyszíne a Közép-Mecsek lesz. Központ itt is a Sárkány kulcsosház. Indítás reggel 9 órakor.

Szombatra jut még a Küllő kupa tájékozódási kerékpárverseny is. Itt is három kategóriát indítanak. A kezdők 15 kilométert, a haladók 25 kilométert, a mesterek pedig 35 kilométert tekernek. A résztvevőket délután 14 órakor indítják az orfűi kulcsosháztól.

S hogy az éjszaka se teljen hasztalan, vasárnap virradóra rendezik az Angster Imre éjszakai tájékozódási túraversenyt. Itt ismét kétfős csapatokat indítanak kezdő, haladó és mester kategóriákban. A vállalkozó kedvű kirándulókat este 21 órakor indítják szintén az orfűi kulcsosháztól.

Az utolsó esemény a Meteor Kupa nappali változata. A tájékozódási futóversenyen férfi-női 12, 14, 16,18, 21, 35, 50, technikás nyílt és külön nyílt kategóriákban lehet indulni. A jelentkezőket délelőtt 11 órakor eresztik szélnek a Közép-Mecsekbe. Nevezni ezúttal is a kulcsosháznál lehet.

A túrákról további információval Mátrai Gábor szolgál a (06-72) 252-390-es vagy a (06-30) 300-4151-es telefonszámon.

Korábban: