Vágólapra másolva!

Aki nem indul, annak sem lesz unalmas a szombati hegymászó triatlon az Oszoly-szikláknál. Persze, aki elég elszánt, az nyugodtan benevezhet, és kipróbálhatja magát az öszvér háromtusában.

A Komarnicki Gyula Természetjáró és Hegymászó Sportegyesület triatlonversenyén az első szám nem az úszás lesz, hanem sziklamászás. A többi versenyszám már megegyezik a hivatalos sportágéval, ám a terep igencsak próbára teszi majd a résztvevők fizikai és pszichikai erejét.

Mint azt Kunos Gábor főszervezőtől megtudtuk: az alkalmi triatlonistáknak elsőként az Oszoly Veszprémi-falán hat - négyes és hatos nehézségű - felsőbiztosítású utat kell megmászniuk. Ezt követően kerékpárra pattanva a 36 kilométer hosszúságú és közel 500 méter szintkülönbségű Csobánka - Dobogókő (parkoló) - Csobánka útvonalat kell teljesíteni. Levezetésként szolgál a 7 kilométeres futás, 300 méter szintemelkedéssel a Csobánka - Nagy-Kevély nyereg - Csobánka útvonalon.

Nevezni a helyszínen reggel 9 órától fél órán keresztül lehet 1500 forintért. A nevezési díjban már benne van az alkalmi büféhasználat is. A résztvevőknek rendelkezniük kell beülő hevederrel, csavaros karabinerrel, sisakkal és kerékpárral. Persze, akinek nincs kellő felszerelése, annak is megadják a lehetőséget a szervezők: korlátozott számban kölcsönzési lehetőség is lesz. Ehhez azonban ajánlatos előre jelentkezni.

Bővebb információ Kunos Gábortól kérhető a (06-1) 264-8966-os vagy a (06-30) 950-8047-es számon.