Vágólapra másolva!

A MOV 2001 (Meeting Orientamento Venezia) elnevezésű tájékozódási versenyen a közel kétezer létszámú mezőnyből hazánkat kétszázan képviselték. A résztvevők több kategóriában indultak: kor és nem szerint, de külön indítottak futamokat a nyílt kategória és iskolások számára.

A különböző kategóriáknak változó számú - 8, 9, 10, 11 - pontokat kellett Velence-szerte felkeresni. Szintidőt nem adtak meg a szervezők, hiszen a lényeg az volt, hogy az előzetesen megkapott térkép által meghatározott helyeket felkeressék az indulók és ottjártukat igazolják. A versenyen nemcsak futni, de gyalogolni is lehetett, sőt a turisták is beálltak a jókedvű versenybe.

Érdekessége a versenynek, hogy az útvonalat csak légvonalban (4-6 km) lehetett megadni, hiszen minden versenyző a saját maga által megtervezett útvonalon próbálta meg teljesíteni az adott távot.

A verseny nem Velence látványosságaira épített, a szervezők a város legeldugottabb részeit ajánlották a versenyzők figyelmébe. Előny volt ugyanakkor, hogy a tájékozódási versenyek sajátosságait nem hordozta, ezeket a versenyeket ugyanis erdőben rendezik, ahol nehézséget okoznak a fák, bozótok, Velencében maximum a bámészkodó turisták jelentették a legfőbb veszélyforrást a pontok után kutató futók számára.

[origo]