Vágólapra másolva!

Fotó: Arany-Média

Akik az utcáról szeretnének bemenni oktatásra, azoknak hétköznap délutánonként, illetve hétvégén délelőtt és délután tudnak időpontot adni. Jelentkezni bármikor lehet. Egy tízalkalmas tanfolyam díja belépővel együtt 6500 forintba kerül; de 750 forintért lehet venni egy alkalmas oktatási jegyet (belépővel együtt) is. Nyolc-tíz alkalom elég ahhoz, hogy egy kezdő elsajátítsa az alapvető jégbiztonságot. Aki ezzel nem elégszik meg, és esetleg meg szeretné tanulni a piruettet vagy még ennél is többet, annak a szakedzők további lehetőséget tudnak biztosítani: edzést tartanak jégtáncosoknak, műkorcsolyázóknak, szinkron-korcsolyázóknak, jégkorongosoknak és short-trackeseknek.

Oktatások időpontja: hétköznap délután (fél 5, fél 6, fél 7), hétvégén délelőtt és délután. Tízalkalmas tanfolyam díja: 6500 Ft, egyalkalmas 750 Ft.

kesztyű

Oktatás hétköznap délután fél ötkor, fél hatkor van, illetve ha sok a jelentkező, akkor fél héttől is indítanak. Az órák ötvenpercesek. Hétvégén annyiban változik, hogy a délelőtti nyitva tartás alatt is van tanítás.

"Egy órára azoknak is érdemes jelentkezni, akik már tudnak korizni, de biztonságosan szeretnének jégre lépni" - állítják a szakemberek. Ugyanis az is lényeges, hogy esni tudjon az ember, illetve, hogy esést követően fel tudjon állni. Mindez hamar megtanulható, csak kevesen foglalkoznak vele. A legtöbb hiba abból adódik, hogy az illető hátulról próbálja feltolni magát, és a lába újból kicsúszik. Az alapok átvételéhez van, akinek húsz-harminc perc is elég, és ezt követően kellő jégbiztonsággal már balesetmentesen mehet a tömegbe.