Vágólapra másolva!

- Mennyire kíséri figyelemmel az ősz óta tartó Volvo Ocean Race vitorlásversenyt?

- Részt venne egy ilyen megmérettetésen?
- Ennek a versenynek a költségvetése olyan magas, hogyha az ember szerényen és kultúráltan adja elő, ebben a pillanatban túl nagy realitása nincs annak, hogy magyar hajó elinduljon.

- Mennyire veszi igénybe egy ilyen verseny az embert, hiszen lehetett hallani embert próbáló történetekről...

Vendeé Globe

- A hajók úgynevezett szabályzatban meghatározott adatairól mi a véleménye?

- A sajtón kívül kap-e híreket a versenyről?
- Igen figyelemmel kísérem, de nemcsak ezt a versenyt, hanem érdekel a párhuzamosan zajló Sydney-Hobart is, amiben szintén ezek a hajók mentek egy szakaszt. Itt különben az én első 60 lábas hajóm ausztrál színekben indult. Nem tudom egyébként, milyen eredményt ért el.

- Ismer-e olyan versenyzőt a mezőnyből, akikkel korábban találkozott versenyeken?
- Látásból sokakat ismerek, érdekes módon néhányat kishajóversenyző koromból, amikor finn-dingiben versenyeztem. A Volvo mezőnyében nagyon kevesen vannak, akik nagy hajóból kerültek nagy hajóba. Hírből azért ismerjük egymást.

- Mivel foglalkozik manapság?
- Egyfajta vállalkozás, amivel a napjaimat töltöm, meglehetősen elfoglalt vagyok. A profi versenyzés befejezése után kikötői berendezéseket, egész kikötőket gyártunk itthon és külföldön.

- Épít-e új hajót?
- Szívem szerint inkább a tervezés vonz, van az országban sok jó hajóépítő, aki meg tudná csinálni megfelelő minőségben. Ez az üzem nem alkalmas erre. A hosszabb távú jövőre nézve azonban nem zárok ki semmit.

Korábban: