Vágólapra másolva!

Bedhy kismamaként is szívesen sportol

fotó: Arany-Média
Köztudott, mindhárman rendszeresen sportoltok. Neked miért fontos különösen a testmozgás?

- Igaz, hogy az együttes tagjai egy aerobikklubban ismerkedtek meg?
- Igen, Bee valóban egy aerobic teremben dolgozott, és ott jöttünk össze.

- Versenyeztél diákkorodban valamilyen sportágban?
- Általános iskolás koromban síeltem az OSC-ben. Az edzéseket főleg hétvégenként tartották. Nyáron "szárazon" vagy műanyag pályán edzettünk, télen kisebb-nagyobb versenyek voltak. A régi, Csehszlovákiában megrendezett edzőtáborok a kedvenceim közé tartoztak. Itt a "komoly" síelésen, versenyeken kívül rengeteget komolytalankodtunk is: nejlonlecsúszó versenyre hívtuk ki például a helyieket. Meg is nyertük, ami persze nem aratott nagy tetszést a körükben. Rettentően utáltak ezért minket. Ezen kívül még pár hónapot atletizáltam is a BEAC-ban, de hamar rájöttem: a futás (foleg a hosszú távú) nem az én műfajom. A rendszeres mozgás a későbbiekben sem maradt ki az életemből. Jazzbalett, társastánc, aerobic színesítette a mozgáspalettám.

- Fontos versenyezni, legyőzni a másikat, vagy elegendő "csak" a mozgás élménye?
- Én úgy vagyok vele, ha nem is a versenyzés céljából indulok neki egy játéknak, azért közben mégis előbújik belőlem a vágy, hogy minél jobban teljesítsek. Igyekszem mindenben a lehető legjobb lenni. Sajnos a kitartásommal még vannak gondok!

- Manapság milyen sporttal töltöd a szabadidődet?
- Mindig is szerettem a különböző sportokat. Télen síelek, korcsolyázom. Nyáron úszás, szörfözés, lovaglás szerepel a menüben, de kipróbáltam már a búvárkodást és biciklizni is szeretek. Régóta motorozom, innen egyenes út vezetett a jet-skihez is. Ez a két sport igen közel áll egymáshoz csak a közeg más: a nyári forróságban a hűs habokon húzni a gázkart igazán kellemes szórakozás. Pár éve tanultam meg kezelni a gépet, azóta - ha nagy ritkán alkalmam van rá - szívesen gyakorolom. Most éppen várandós kismama vagyok - úgyhogy csak óvatosan -, de ma is sportolok. Nagyokat sétálok, és Kállai Ildikó kismamatornájának hódolok.

- Aktuális most a kérdés: leendő gyermeke(i)det milyen edzésre járatnád?
- Bármilyenre, a lényeg, hogy szeresse a gyermek. Érdemes megkeresni a személyiségének, adottságainak megfelelőt. Vicces túlzással szólva, egy víziszonyos gyereknél ne erőltessük például a vízilabdát! Egyébként szerintem tényleg mindegy. Esetleg a szabad levegőn űzhető sportok kicsivel nagyobb előnyt élveznek nálam. A gyermekemet is biztos beíratom majd valamelyik sportegyesületbe. A sportolás a testi fejlődésen kívül kitűnő lehetőség a küzdelem megtapasztalására, a kitartás és akaraterő megedzésére is.

- A lelket is kell erősíteni, edzeni?
- Régóta érdeklődöm a keleti filozófiák, kultúrák után. A szellem edzése, lecsendesítése szintén hozzájárul a teljesebb életünkhöz. Meditálni rendszeresen szoktam. Már jó ideje tervezem azt is, hogy elkezdek jógázni, ami a helyes légzést is megtanítja. Ez ugye létkérdés, és egy énekesnek különösen fontos.

- Van valaki, akit idén karácsonykor valami sportos, egészséges ajándékkal leptél meg?
- Mint általában, idén is saját kezűleg készítettem szeretteimnek az ajándékot. Ezek leginkább dísztárgyak voltak. Persze örömükben "ugráltak", mikor megkapták, úgyhogy tulajdonképpen nevezhetjük ezeket akár sportos ajándékoknak is...

- Téli hideg napokra milyen sportot ajánlasz?
- A snowboard, síelés, szánkózás igazán aktuális. Ráadásul most hó is van! Még itthon is! Régebben szívesen jártam ki korizni a Városligetbe, ahol a mozgás mellett klassz társasági élet is folyt. Szeretem a "kocsmai" sportokat is. Bowlingban, dartsban, biliárdban nem félek kiállni akár hímnemű ellenfelekkel sem!

Ajánlat: A Bestiák lemezei itt megrendelhetők