Vágólapra másolva!

Hovanec Zoltán, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy már a második napon természetesen lesz éjszakai futam is. A versenyen két kategóriában indulnak a hajók. Az előző évekhez képest az idei "flotta" jobbára fiatal, 1998-99-ben gyártott Bavaria hajókból áll. A Bavaria 34-en hatfőnyi legénység dolgozik, ennek hosszúsága 10,8 méter, míg a Bavaria 41/42 típust (több mint 13 méter) nyolcan próbálják sikeresen célba juttatni. A hajóosztályokban közel azonos volt a nevezés. A kupa útvonala Zadar/Sukosan-Mali Losinj-Cres-Rab-Iz/Preko.

Feltétlenül meg kell említeni az idei évben először "kitalált" play-off versenyt. Itt a két kategóriagyőztes legénység egy nagyobb Bavaria 44-es hajóba átszállva küzd meg az elsőségért. Ezt a megmérettetést az utolsó napon, március 15-én délelőtt rendezik.

Az idei versenynek számos, a médiából jól ismert résztvevője is lesz. Így például Aigner Szilárd meteorológus, Kiss Gabi, az M1 bemondónője, Falussy Mariann, a Pa-dö-dő együttes tagja vagy az RTL Klub-os Pokrivtsák Mónika. Külön érdekesség, hogy hajóra száll az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan is.

A verseny lehetőséget biztosít a teljesen amatőröknek is. Idén nincs külön női kategória, de női skippert Bagi Eszter személyében üdvözölhet a mezőny. Ő tavaly futamgyőztes hajó tagja volt.
"Vitorlázni szép veszély!" - ezt a szlogent lehetne kitűzni a verseny zászlajára.

Ajánlat: