Vágólapra másolva!

A mezőny közel negyede az almádi, míg a többség az aligai bóját választotta első pályajelnek. A rajt után a délre tartók egyértelmű, de csekély előnyre tettek szert. Az Eszes Tamás kormányozta Asso tetemes előnnyel "vette" az aligai bóját, a Peecasso előtt. Lassan az Aligára tartóknak is megjött a friss déli szél, s ez felhozta a délről vitorlázókat.

Mindeközben Almádiban az Azzardissimo is elérte a bóját, majd nemsokára az Ou Sali is. Kenesén ismét együtt volt az elsőnek a déli partot választó mezőny krémje: a Black Magic, nyolcasban a Déli Szél és az összes délről jövő Asso. Gyenge, de már egyenletes déli szélben vette a kenesei kaput a Yankee, a Flystar 26, a 33-asok eleje, az Oxygen és a nyolcasok többsége. Mire Almádi felől az Azzardissimo Kenesére ért, már stabil hármas dél-délkeleti szél fújt.

A délen kezdő hajók közül a Black Magic vette elsőként az almádi bóját kevesebb mint egy perc előnnyel a Yuppie, további egy perccel a Yankee előtt. A következő percben Hebling Vilmos a Top 34-gyel, az Oxygen-Nautic 311 és hat ASSO vette a bóját. A mezőny eleje most már stabil dél-délkeleti hármasban vitorlázhatott Kenese felé. Kenese előtt Detréék átvették a vezetést és elsőnek vitorlázhattak át a célvonalon, 35 másodperccel a Soponyai Géza által kormányzott Black Magic és több, mint két perccel az Eszes Tamás kormányozta Asso Le Mio előtt.

Korábban: