Vágólapra másolva!
Augusztus 11-én Balatonfüred és Tihany között immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Pannon GSM öbölátúszást, amely a Révfülöp és Balatonlelle közti hagyományos Balaton-átúszást követően a második legnagyobb hazai vízi tömegsportrendezvény. A szervezők reményei szerint a Balatonban idén minden eddiginél többen, hét-nyolcezren vágnak neki a 3,6 km-es távnak.
Forrás: ORIGO
Öbölátúszás a Balatonon


Elmarad az öbölátúszás a rendőrség miatthttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=44520

A versenyen tavaly a legjobb eredményt egy "főállású" úszó, a 400 méteres vegyesúszásban Európa-bajnok Batházi István érte el. A rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján Zubor Attila elmondta, hogy neki túlságosan hosszú a 3,6 km-es táv, de ha az augusztus eleji berlini Európa-bajnokságon dobogós lesz, akkor ő is elindul.

Az öbölátúszás teljes távján százméterenként lehorgonyzott vitorlások és csónakok várják azokat, akik menet közben úgy döntenek, hogy feladják a versenyt, vagy esetleg rövid pihenőt iktatnak be. A célban mindenki ajándék pólót és frissitőt kap. Eredményhirdetés várhatóan 15.30-kor lesz, a füredi móló bejáratánál levő városi nagyszínpadon. A versenyzőket hajóval és busszal folyamatosan szállítják vissza Balatonfüredre.

A nevezési díj augusztus 3-ig 1500 forint/fő, augusztus 4-11-e között 2500 forint/fő. Nevezni a helyszínen, az utolsó rajtig is lehet.

Információ és előnevezés: Magyar Marathon Klub, 1033 Budapest, Meggyfa u. 25., telefon: 367-3234, 367-3406.
Internet: www.marathon.hu
e-mail: [email protected]

Fábik Tibor