Vágólapra másolva!
Már hagyomány, hogy szeptember elején nyárbúcsúztató éjszakai futóversenyt szerveznek a fővárosban. Most szombaton is érdemes lesz ismét futócipőt húzni, s kocogva bejárni Budapest legszebb részeit.

Érdekes színfoltja a fővárosi utcai futóversenyeknek a Világjátékok Alapítvány éjszakai rendezvénye, melyet hetedik alkalommal rendeznek meg. A nyárbúcsúztató éjszakai futóverseny és zenei karnevál ebben az évben szeptember 7-én, szombaton este 21 órakor veszi kezdetét. A 6,5 kilométeres útvonal az esti, fényárban úszó Budapest belvárosát járja körbe.

Nyárbúcsúztató éjszakai futóverseny Budapesten20010903nyarbucsuztato.html

A résztvevők a Roosevelt térről indulva a Lánchídon és az Alagúton át az Attila útra térnek. Budán a Szarvas teret és az Apród utcát érintik, majd a Clark Ádám térről a Lánchídon át futnak vissza a főváros pesti oldalára. Útjuk az alsó rakparton folytatódik, a Képviselői Irodaháznál fordulnak, a Parlamenttől pedig a Széchenyi felső rakparton kocognak vissza a Roosevelt térre. A versenyközpont környékén fúvósok, mazsorettek, világzenei együttesek szórakoztatják az egybegyűlteket. A meleg évszakot búcsúztató eseményt tűzijátékkal is színesítik majd. A részletekről érdeklődni a szervezők (06-1) 266-7507-es telefonszámán lehet.