Vágólapra másolva!
A nyíregyházi Jósa András Megyei Kórházban hétfő este befejeződött a műtétje a romániai Bihar hegység egy mély barlangjában szerencsétlenül járt barlangásznak, Feigel Lóránt 35 éves helyi lakosnak - tájékoztatott a gyógyintézet traumatológiai osztályának illetékese.

A közlés szerint az operáció jól sikerült, a műtétet végző orvoscsoport rögzítette a fiatalember kettős nyílt szárkapocscsont-törését. A műtétet végző szakemberek szerint a beteg - akire még szombaton omlott egy szikladarab az erdélyi Valea Rea barlangban, ahonnan 40 órás küzdelem után magyar, román és szlovák barlangi mentők hétfőn hajnalban hozták a felszínre - állapota kielégítő.

A traumatológiai ellátás során az orvosok megállapították, hogy a szerencsétlenül járt barlangász sebe nem fertőződött el a földfelszín alatti mostoha körülmények között, így jók az esélyei a gyógyulásra. A további gondos kórházi kezeléssel a sebfertőződés veszélyét teljesen szeretnék kizárni, s ebben az esetben "a jó fizikai állapotban lévő beteg körülményekhez képest gyors gyógyulását" remélik a szakemberek.