Vágólapra másolva!

Krosszfutás és szupermaratoni a hétvégén

Bár a november eleji havazás is jelzi, lassan vége a futószezonnak, a tél közeledtével a futócipőknek nem kell feltétlenül a szekrény mélyére kerülniük.

Aki futni akar a hétvégén, biztosan talál magának megfelelő versenyzési lehetőséget. Akiknek a hosszú távok "fekszenek", a Schirilla György Szupermaratoni-kupa ötödik fordulójára nevezhetnek, mely egyben 50 kilométeres országos bajnokság is.

Bécs-Budapest szupermaratoni: Kruglikov az élen/sport/x-mag/20021022becsbudapest.html

A félszáz kilométert a Puskás Ferenc-stadion körüli betonkörön kell teljesíteni november 9-én, szombaton. Aki egyszerre nem tud ekkora távot lefutni, az ötödmagával, váltóban is teljesítheti a kihívást, így fejenként mindenkinek csak 10 kilométer a teljesítésre váró táv. Egyéni futóknak 2500, csapatoknak 5000 forint a nevezési díj.

A szupermaratoni mezőnye szombat reggel 10 órakor rajtol. Részletes felvilágosítás a szervező Zöldgömb Sport Klub 250-5631-es telefonszámán kérhető.

Csikóváraljai krosszfutás20020205csikovaraljai.html

Akik az aszfalttal szemben inkább a természetes terepet részesítik előnyben, Kistarcsán bújhatnak melegítőbe.

A Futapest Klub vasárnapi, november 10-i krosszfutó-versenyén 4 és 20 kilométeren lehet rajtolni délelőtt 11 és 11 óra 10 perckor. A rövidebb táv nem igényel különösebb edzettséget, a 20 kilométeres kihívás útvonala azonban valóban embert próbáló terepen vezet. A városból kiérve kertek alatt, szőlős mellett emelkedő úton izzasztják a futókat, akiknek a helyi ún. sípályát is meg kell mászniuk. Nevezni a helyszínen gyerekeknek 350, felnőtteknek 700 forint ellenében lehet. Bővebb felvilágosítás a futással kapcsolatos a szervezők (06-30) 971-9712-es telefonszámán kérhető.