Vágólapra másolva!
A teljes téli szezont felölelő sportprogrammal állt elő Budai XI Sportegyesület. A szervezők a legnépszerűbb labdajátékot kedvelőknek, a focistáknak kínálnak rendezvényeket.

November 17-től összesen három kispályás labdarúgó eseményt indít útjára a tizenegyedik kerületi egyesület. A megszokott rendezvényeknek már stabil helyük van az amatőr focibarátok naptárában, így a Budai XI Kupa a maga 15 évével már biztosan sokak számára ismert - tudtuk meg Bernárd Jánostól, az egyesület elnökétől, aki hangsúlyozta: idén újdonság lesz a salakos fedett pálya, melyet éppen a napokban teszteltek.

A mérkőzések általában 5+1-es felállásban zajlanak, de mint azt a főszervező mondta, a csapatok igényeit, illetve a szponzorok kérését figyelembe véve, nem lehetetlen a 4+1-es összeállítás sem - ez utóbbit a szervezők a pörgősebb játékkal magyarázzák.

Országos teremfocitorna kezdődik/sport/x-mag/20021030futballozhat.htmlKispályásfoci-dömping Budán20020311kispalyas.htmlTeremfoci indul Angyalföldön20020123teremfoci.html

Az első torna, a Hídépítő kupa vasárnap kezdődik, és - vasárnapi játéknapokkal - jövő év január 26-ig tart. A csapatokat a Kertészeti Egyetem Tornacsarnokába várják. November 23-tól indul a XV. Budai XI kupa az ELTE fedett salakos pályáján. A csapatok szombatonként léphetnek pályára, egészen február elsejéig. Szintén az ELTE salakos pályáján "grundolhatnak" a Téli Salakos Fedett Torna résztvevői. Ez a december 12-én rajtoló és február 13-ig tartó sorozat főként azoknak lehet kedvező, akik hétköznap esténként is ráérnek labdába rúgni.

Érdeklődéstől függően 18 vagy 24 csoportos minden focitorna. Bernárd János még kiemelte: a torna sajátossága, hogy a sorsolást követő első forduló után mindenki a maga tudásához mért ellenfelet kapja. Vagyis a gyengébbek a gyengébbekkel kerülnek össze, így a sikerélmény sem marad el. A tapasztalatok szerint pedig a tornák végére már összeszokott csapatként hagyják maguk mögött az öltözőt a játékosok.

A téli teremfocitornákról a 205-6501-es telefonszámon lehet érdeklődni; nevezni az egyesület címén, a XI. kerület, Hadak útja 6. szám alatt lehet.