Vágólapra másolva!
Az olasz sípályák egyre népszerűbbek a magyar síelők körében. A legkedveltebbek a Trentino és Friuli tartomány síparadicsomai, ahol kiváló minőségű és mindig fehér pályák, valamint remek klíma várja a turistákat.

Forrás: --
Dolomitok
Dolomitok


Valle d´Aosta, az olasz síparadicsom/sport/x-mag/20021111valle.htmlDél-Lengyelország síközpontjai/sport/x-mag/20021028dellengyelorszag.htmlSíruhák tetőtől talpig20020115siruhak.htmlKarintiában valóra válnak a téli álmok/sport/x-mag/20021105karintiaban.htmlA Wörthi-tó és környéke/sport/x-mag/20021024worthito.htmlCsaládi kiruccanás Muravölgybe/sport/x-mag/20021014csaladi.html

A Trentinói Turisztikai Hivatal néhány éve indította útjára az "Üdülés határok nélkül" nevű programot, mely a mozgássérültek és mozgáskorlátozottak számára kíván üdülési lehetőséget biztosítani. Jelenleg közel 100 trentinói szálloda van, mely teljes komforttal várja a speciális igényű vendégeket és kísérőiket. Ezen kívül valamennyi síiskola rendelkezik legalább egy mozgássérültekre szakosodott oktatóval.

A térség számos vendéglátó helye közül érdemes kiemelni Valle di Fiemme-t. Neve elsősorban a sífutóknak hangzik ismerősen. Nem véletlen, hiszen a 2003-as világbajnokság helyszínéül szolgáló völgy 150 kilométernyi pályája révén az egyik leglátogatottabb síterület a Dolomitokban. A sportolás mellett a csodálatos szépségű környezetnek köszönhetően ideális a pihenéshez is.

Altopiano di Pinében elsősorban a korcsolyázni vágyók és más "léc nélkül" végezhető jeges sportok (pl. teke, curling, hoki) kedvelői fogják jól érezni magukat. Természetesen vannak különböző sípályák is, és gyönyörű kirándulásokat tehetünk a környék kijelölt útvonalain.