Vágólapra másolva!
Ahogy népszerűsödnek a téli sportok, úgy szaporodnak az amatőrök számára rendezett versenyek. Mivel azonban Magyarország földrajzi adottságai nem igazán kedveznek a havas szórakozásoknak, egy-egy megmérettetés kedvéért bizony a szomszédba kell utazni.

Január 10. és 12. között az ausztriai Grebenzenben rendez sí- és snowboardversenyt a K2 Funsports Club. A távolság nem leküzdhetetlen, hiszen a Murau körzetében található stájer síparadicsom a határtól mindössze 2-2,5 órás autózással érhető el. A grebenzeni lejtőkön ezen a hétvégén péntektől vasárnapig zajlanak majd az igazolt versenyzők mellett az amatőr gyermek és felnőtt síelők, illetve snowboardosok futamai.

A kupaversennyel egy időben rendezik meg a mozgássérült monosízők I. országos alpesisí-bajnokságát is. Az amatőr felnőtt és gyermek síelők egyfutamos óriásműlesiklásban indulhatnak, a snowboardosok pedig az óriásműlesiklás mellett straight-jump kategóirába is nevezhetnek. Jelentkezni 3 éves kortól egészen a senior korosztályig felállított kategóriákba lehet.

A pálya pénteken a hódeszkásoké, szombaton az amatőr és profi síelőké, vasárnap azonban már csak az igazolt versenyzők részére rendeznek futamokat. Akik valamilyen kategóriában beneveznek a K2-kupába, erre a hétvégére kedvezményes árú síbérletet vásárolhatnak a grebenzeni síterepre.

A nevezési díj a versenyzőknek fejenként 1500, az amatőr felnőtt sportolóknak 3000, a gyermek indulóknak 2000 forint. Nevezni előzetesen január 8-án 18 óráig, illetve a helyszínen minden versenynapon reggel 9 óráig lehet. A részletekkel kapcsolatosan Pál Kata a (06-30) 941-4034-es, Vági Zoltán a (06-30) 966-1135-ös telefonszámon hívható.