Vágólapra másolva!
A vitorlás Louis Vuitton-kupa szombaton kezdődő döntőjében újra találkozik egymással a svájci Alinghi és az amerikai Oracle BMW Racing Team.
Forrás: MTI


Később az elődöntőben az új-zélandi Russell Coutts vezette együttes esélyt sem hagyott ellenfelének: 4-0-ra diadalmaskodott és lett egyenes ágon finalista. A vigaszágra kerül Oracle a szintén amerikai OneWorld legyőzésével biztosította helyét a döntőben.

Az öt sikerig tartó fináléban újdonságnak számít, hogy mindkét hajón egy-egy bíró is helyet kap. Ők nemcsak a szabálytalanságokra figyelnek, hanem a feladatuk közé tartozik az is, hogy tájékoztassák a versenyzőket egy-egy manőver lehetséges következményeiről.

Amerika-kupa: a Vatikán is beszállna/sport/x-mag/20030109amerikakupa.htmlLouis Vuitton-kupa: az Alinghi döntős/sport/x-mag/20021216louis.htmlLouis Vuitton-kupa: növelte előnyét az Oracle/sport/x-mag/20021221louis.html

- Ez a döntés pozitív hatással lesz a sportágra, hiszen így rengeteg vitás kérdést meg lehet előzni - vélekedett Coutts az újításról.

A Louis Vuitton-kupa nyertese - már az Amerika-kupáért - az öt győzelemig tartó februári párharcban a címvédő Team New Zealanddal találkozik.