Vágólapra másolva!

Átmenetileg többfelé vált az expedíció

Február elején több változás is érte csapatunkat. Messzebbre távolodtunk az alaptábortól, mert mindannyian új terepen szerettünk volna dolgozni, több részre szakadva végeztük munkánkat, s az időjárás is sokkal rosszabbra fordult.
Forrás: ORIGO


Évának és Balázsnak már az első délelőtt lehetősége nyílt helikopterrel visszautazni az alaptáborba, amit örömmel ki is használtak, mivel munkájuk ott várta őket. Természetesen magukkal vitték korábban ledepózott élelmiszer-adagunkat is, amelyet még januárban hoztunk vissza az argentin állomásra.

Az Antarktisz hétköznapjai/sport/x-mag/20030206azantartktisz.html

Az állomás vezetője február 6-ára is elintézett valahogy egy helikoptert, amely Veronikát kissé meglepő módon a brazil Ferraz állomásra repítette el. Négyen férfiak pedig 6-8 órát gyalogolva jutottunk vissza a sátrakhoz, miközben a lelkes operatőrök szinte folyamatosan készítették felvételeiket. Ezért csak hajnali fél 3-ra érkeztünk meg.

Ott azonban csak egy rövid levél várt ránk, amelyben Éva és Balázs leírták, hogy két napra elkísérnek egy cseh kutatót a perui állomásra, amely az Admiralitás-öböl egy másik partszakaszán található.

Fiar Sándor