Vágólapra másolva!
Immáron a Kaukázus legmagasabb csúcsa, az Elbrusz után az Antarktisz és Dél-Amerika tetején is az Athen2004 zászlaja leng. Nikosz Mangitszisz ugyanis teljesítette tervét, s a jövő évi olimpia előtt meghódította mindkét csúcsot, s elhelyezte ott a mozgalom lobogóját.

Augusztus elsején már feljutott a Kaukázus legmagasabb csúcsára, az 5642 méter magas Elbruszra Nikosz Mangitszisz, aki a 2004-es olimpiai játékok "nagyköveteként" decemberben bejelentette hármas küldetését. Alig két hónappal az elképzelést követően Mangitszisz máris teljesítette elképzelését.

Olimpiahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28202Havi 500 dollár olimpiai reménységeinknek/sport/egyeni/20030213havi.html

A Görög Déli Trilógia első állomásaként a hegymászó eljutott az Antarktiszra, ahol amerikai kollégáival, Scott Andersonnal és Rick Schweitzerrel nyolc napos sítúrával, közel kétszáz kilométeres úton érték el a sarkpontot. Az időjárás viszontagságai miatt négy napot ott kellett tölteniük, csupán úgy indulhattak vissza, hogy feljussanak a 5129 méter magas Vinsont csúcsra. A harmadik szakaszt az Andok 6962 méteres csúcsa, az Aconcagua jelentette, ebben két görög és két francia segített Mangitszisznek. A csapat február ötödikén indult, s öt nap alatt teljesítette a küldetést.

A hegymászó különítmény utolsó, egyben legfontosabb célja mi is lehetne, mint a Mount Everest, ahol a tervek szerint májusban tűzhetik ki a lobogót.