Vágólapra másolva!
Ha minden jól megy, szombaton az ausztráliai Fremantle-ben kiköt vitorlásával, a Kingfisher II-vel Ellen MacArthur, aki a Jules Verne Trophy keretében csapatával Bruno Peyron Föld-kerülő gyorsasági rekordját szerette volna megdönteni, de árboctörés miatt feladta vállalkozását.

A brit hajós hölgy és 13 fős - kizárólag férfiakból álló - legénysége 26 napot töltött vízen, amikor február 23-án, az Indiai-óceánon, a Kerguélen-szigetektől mintegy 100, Ausztrália partjaitól pedig 2000 mérföldre bekövetkezett a baleset.

- Az elmúlt napokban eléggé el voltunk foglalva, mégis nagyon lassan telt az idő, így mindenki örül, hogy hamarosan szárazföldre léphet - üzente interneten MacArthur.

De Kersauson csúcsdöntése is veszélyben/sport/x-mag/20030225dekersauson.htmlMacArthur nem dönti meg Peyron csúcsát/sport/x-mag/20030224macarthur.html

Az árboc megrongálódásának pillanatában a Kingfisher II körülbelül húszórás előnyben volt Peyronhoz képest, illetve csökkentette lemaradását az ugyancsak csúcskísérletre törő, de korábban indult és már az Atlanti-óceánon hazafelé hajózó Olivier de Kersausonnal
szemben. Utóbbi egyébként egészen e hét közepéig esélyes volt a csúcsjavításra, az Egyenlítőt elérve azonban, a rajt óta eltelt 53 nap alatt először, 65 mérföldes hátrányba került.