Vágólapra másolva!
A hagyományosnak számító Matáv-Vivicittá városvédő futást 18. alkalommal rendezik meg. A verseny idén az Európai Unió jegyében is zajlik.

Vivicittá, azaz Éljen a Város! Szeresd a várost! - így fordíthatnánk az 1984-ben, Olaszországban életre hívott városvédő mozgalmat. Az itáliai történelmi helyszíneken zajló futóversenyek útvonalát a települések legszebb részein haladva jelölték ki, felhíva ezzel a lakosság figyelmét életterük értékeire. Két évtizede a világ mintegy 80 városában, negyedmillió városvédő sportbarát részvételével rendeznek Vivicittákat április hétvégéin.

A városvédő futás üzenete ezúttal több, mint máskor: az Európai Unióba érkező Magyarországról is szól. Az előző években megrendezett MATÁV-Vivicittá futások azt hirdették, hogy Magyarország, a magyar városok otthon vannak Európában. A verseny résztvevői jelképesen Európába futhatnak az uniós csatlakozásról szóló népszavazást megelőző héten. Az eseményt szervező Budapest Sportiroda ezért a 18. Matáv-Vivicittát egy, a népszavazáshoz, Európához kapcsolódó szlogennel hirdette meg: Futás egyenesen Európába!

Új időpontban a Vivicittá/sport/x-mag/20020403iden.html

A szervezők április 6-án, vasárnap délelőtt várják a futókat a Margitszigeten. Először a 6,5 kilométeres Midicittá résztvevői rajtolnak 10 órakor, majd két futamban (11:10 és 11:40) követik őket a Minicittát teljesítők. Végül a Vivicittá leghosszabb, 12 kilométeres távját választók délben hagyják el a szigetet, és a főváros nevezetes részeit érintve térnek vissza a célt jelentő Margitszigeti Atlétikai Centrumba.

Bővebb információ a (06-1) 273-0939-es telefonszámon vagy a Sportiroda honlapján olvasható.