Vágólapra másolva!
Jól szerepeltek a magyarok a szlovéniai Izolában rendezett Tavasz-kupán, valamint a balatonfüredi vitorlás Soling világbajnokságra készülő két magyar csapat is szép sikert ért el az olasz nyílt vitorlásversenyen.

A Weöres Márta, Payr Anna 470-es páros második lett, és az összetett értékelésben - a férfiakkal együtt - is az előkelő ötödik helyen végzett 49 hajóból álló mezőnyben a szlovéniai Izolában rendezett Tavasz-kupán.

A férfiak között a Sallai Gábor, Olosz Dávid kettős hatodikként, a Czégai Péter, Kutassy László duó nyolcadikként zárt. A Laser osztályban Eszes Tamás negyedik lett.

Jól szerepelt a balatonfüredi vitorlás Soling világbajnokságra készülő két magyar csapat az olasz nyílt bajnokságon: a Gyenese Balázs vezette egység második, a Wossala György kormányozta hajó negyedik lett. A Gyenese, Mónus Gyula, Vezér Károly trió ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a Koch, Wieland, Koch csapat, de csak két futamgyőzelmet szerzett, míg német riválisa hármat.

Wossaláék szintén kétszer voltak a leggyorsabbak, egyszer azonban kizárták őket, ezért lecsúsztak a dobogóról. A vb-re május 18. és 25. között kerül sor Balatonfüreden.

Ötvenkét hajó indult a Magyar Vitorlás Szövetség idei első versenyén, a balatonfüredi Tavaszi bajnokságon.

A győztesek:
49-es: Újhelyi Gáspár, Majthényi Mátyás
Finn dingi: Hajdu Balázs
Csillaghajó: Kátai Péter, Perczel Antal
470-es: Váradi Kata, Váradi Julianna
Laser: Huszár Géza
Repülő hollandi: Majthényi Szabolcs, Domokos András
Soling: Madarász Tamás, Hainzmann Ákos, Sabján Zoltán