Vágólapra másolva!
Akik a lehető legszélesebb táv-választékból szeretnének mazsolázni, azoknak érdemes a hétvégén a Pásztói Szabadidő Sportegyesület természetjáró és természetvédő szakosztályának kirándulásaira nevezniük.

Május 10-én, szombaton összesen négy szakaszon bakancsolhatnak a természetjárók. A leghosszabb, Pásztó 50 Katona Sándor emléktúra azoknak ajánlott, akik a hosszú táv mellett a tekintélyes, 2050 méteres szintkülönbséget is bírják. A pásztói sportpályáról induló és oda is érkező kirándulás a Pásztó, Hasznos, Ágasvári turistaház, Mátraszentimre, Bagolyirtás, Keresztesi-nyereg, Tót-hegyes, Hidegkúti turistaház, Nagyparlag, János-vára, Horka, Muzsla, Nyikom-nyereg, Tölgy-kút, Pásztó körutat járja be. A mezőnyt reggel 6 és 9 óra között indítják. A 12 órás túrára az ellenőrzőlap 650 forint ellenében váltható ki.

A Pásztó 40 résztvevői szintén a korábbi feltételekkel a sportpályáról vágnak neki a Pásztó, Hasznos, Ágasvár, Mátraszentimre, Bagolyirtás, Keresztesi-nyereg, Tót-hegyes, Hidegkút, Nyikom-nyereg, Tölgy-kút, Pásztó útvonal teljesítésének. A teljesítésre 10 órát kapnak a kirándulók. Akik a Pásztó 25-re neveznek 6 és 10 óra között indulhatnak, hogy az előző mezőnyöket egy rövidített útvonalon követve 9 óra alatt visszaérkezzenek a pásztói versenyközpontba.

A Pásztó 15 túra két útvonalon is teljesíthető. Az "A" jelzésű kirándulás résztvevői a sportpályáról indulnak reggel 6 és 10 óra között és Mátrakeresztesen érnek célba. A "B" csapat azonban Mátrakeresztesről az Óvár sörözőtől reggel 9 és déli 12 óra között indul, és 5 óra elteltével Pásztón ér célba. Információért a (06-32) 462-370, valamint a (06-30) 855-2385 számok hívhatók.