Vágólapra másolva!
Magyarország egyik legszebb és leginkább hegyvidéki jellegű tája a Bükk-hegység. Gyönyörű, hatalmas erdők, mély, hideg szurdokvölgyek, lankás, füves lejtők és nyugodt kis falvak váltakoznak a magas csúcsok között. Szerencsére van néhány lelkes ember, aki minden évben veszi a fáradságot, hogy hegyikerékpáros maratont szervezzen.

A Bükkben idén két maratont szerveznek, egyet tavasszal és egyet ősszel. A tavaszi Caprine-maraton hagyományosan a népszerű üdülőhelyről, Szilvásváradról rajtol, és ott is ér célba. A világszerte híres lovaséletnek köszönhetően a lovas stadion ad helyt a versenyközpontnak.

Forrás: ORIGO


Idén három távon lehetett nevezni, a "kis" táv 45 km, a közepes 65, az igen komoly "nagy" táv 110 km. volt. Tavaly a 45 km-en mentem, ami nem volt nehéz, ezért úgy gondoltam, hogy érdemes a közepes távra nevezni.

Csere Csaba-kupa 2003/sport/x-mag/20030520csere.html

Az első 7 kilométeren aszfalton vezetett az út, itt a mezőny eleje igen komoly, 40-50 km-es tempót diktált, és igazi országúti hangulat alakult ki, emiatt egyik fő célom ezen a szakaszon az ütközések és a bukás elkerülése volt. Az út mellett fekvő Nagyvisnyó faluban ilyenkor mindenki az út mellett álldogál, és lelkesen integet.