Vágólapra másolva!
A Balatoni Nyár programsorozat idei egyik legjelentősebb versenysport rendezvénye lesz vasárnap Fonyódon a Triatlon Balaton-nagydíj, amelyen a pénzdíjazás 1 millió forint, s ugyancsak 1 millió forint értékben kerülnek kiosztásra ajándékcsomagok.

Fonyód immár 10. alkalommal rendezi meg a SYMA Balaton-nagydíjat, amely egyben középtávú országos bajnokság is. A mezőnyre így 2,5 km úszás, 80 km kerékpározás és 20 km futás vár. A szintidő 4,5 óra. A kiírás értelmében csak 1983-ban vagy korábban születettek indulhatnak. A középtáv csábító a rövid-, de az igazán erőt próbáló Iron Man-távon indulók számára is (előbbiek számára nem túlságosan sok, utóbbiaknak nem túl "kevés"), így a hagyományoknak megfelelően idén is nagy mezőny, több mint 300 induló várható. A pénzdíjazás 1 millió forint, ugyancsak 1 millió forint értékben kerülnek kiosztásra ajándékcsomagok, a verseny emblémázott pólóját pedig minden induló megkapja.

A férfiaknál várhatóan rajthoz áll a címvédő Léhmann Tibor, a két évvel ezelőtt győztes Hóbor Péter, a nőknél a duatlon-világbajnok Csomor Erika. A 2002-es hosszútávú ob két aranyérmese, Harsányi Zsuzsa és Ferenci Kornél már nevezett, mint ahogyan a férfiaknál az esélyesek közé számító Szilágyi Egon is.

A Balaton Nagydíj tésztapartival egybekötött megnyitójára szombaton 20 órakor kerül sor. A regisztráció vasárnap 8.00-9.45-ig tart, a depo 10.00-kor nyit, a rajt 11.15-kor lesz. Az eredményhirdetésre 19 órakor kerül sor. A kísérő programok már szombaton megkezdődnek; 19 órakor musical és rockopera előadással, ezután 21 órakor a fonyódi kikötőben lampionos vitorlás felvonulás veszi kezdetét, 21.30-kor pedig utcabál. Vasárnap 10 órakor a fonyódi önkéntes tűzoltózenekar fúj ébresztőt, 17.30-kor balatoni nótacsokor, 18 órakor fitneszshow, 18.30-kor könnyűzenei koncert szórakoztatja a triatlonban megfáradtakat is.

Részletes információk a www.balatontriatlon.hu honlapon, ahol a már nevezettek névsora is olvasható. A honlapra felkerül a részletes eredménylista is.

Fábik Tibor