Vágólapra másolva!
Hamarosan újabb ígéretes eseményt tekinthetnek meg a kőkemény küzdősportokért lelkesedő sportbarátok Debrecenben: hosszas tárgyalások után sikerült elérni, hogy az első K1 Magyar Grand Prix-t augusztus 19-én a cívisváros rendezheti meg.

A küzdősportok csúcsának számító, amúgy Japánból indult sportág, s persze mindenekelőtt a WAKO világszervezet thai boksz szabályai szerint zajló 3x3 perces meccsek egyre inkább meghódítják a világot. Ma már óriási harc folyik az országok, sőt a városok között is a kvalifikációs versenyek megrendezésének jogáért. Éppen ezért számít jelentős sportdiplomáciai sikernek is, hogy az első Magyar Grand Prix-t augusztus 19-én 18 órától az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban tekinthetik meg az érdeklődők.

A viadal főszervezője Katona Attila, a debreceni Fontana Kickboksz SE vezetőedzője, a K1 magyarországi licenctulajdonosa, akinek régi vágya vált valóra a viadal megrendezésével.

- Még 1995-ben, akkori tanítványommal, Tumbász Józseffel együtt kerültem közelebbi kapcsolatba Japánban a K1-gyel - mondta Katona Attila. - Rögtön megfogott a verseny varázsa, és dédelgetett álmom volt, hogy egyszer jó lenne hazánkban is hasonló viadalnak otthont adni. Ám azt nem gondoltam volna, hogy már az idén megkapom a jogot a Magyar Grand Prix megrendezésére.

Augusztus 19-én a nyolc legjobbnak tartott magyar nehézsúlyú K1 versenyző (egyelőre Nagy Tibor, Zilai Sándor, Varga Péter, Meiszter Gábor indulása tűnik biztosnak) lép ringbe a dicsőségért. Saját küzdőstílusukban valamennyien az ország legjobbjai, világ- és Európa-bajnokok. A győztes jogot szerez a 2004-es World Grand Prix-n való indulásra.