Vágólapra másolva!
Megnyílt a főváros első vízisí- és wakeboard-pályája, méghozzá gyakorlatilag Budapest szívében, a Hajógyári-sziget belső öblében, ahol az ÁNTSZ március idusán elvégzett mintavétele és elemzése alapján a víz olyan tiszta, hogy inni (!) lehet belőle. A pontonszigettel, azon úszómedencével, bárral és a parton egzotikus étteremmel (Part Cafe) "felturbózott" létesítmény augusztus második hetében Európa legjobbjait felvonultató nemzetközi wakeboard-viadallal nyitja meg kapuit a versenysport előtt, ám már addig is várja az érdeklődő amatőr vízisízőket s általában a kikapcsolódni vágyókat.

A pálya a hét hét napján, reggel fél nyolctól napnyugtáig várja a vendégeket. A kevésbé bátrak a pontonszigetről - ahová ingyenes a belépés - alkalomadtán egy koktél vagy egy üdítő mellől gyönyörködhetnek a bátrabbak produkcióiban, de ha egy kis úszkálásra szottyan kedvük, akkor a medencében is megmártózhatnak.

Sportolás után csak húsz métert kell sétálni a partig, ahol a Part Cafe mediterrán ételkülönlegességei várják a megéhezett látogatót. Aki pedig strandröplabdázni akar, annak sem kell elhagynia a "birtokot", mert kint a parton két remek, homokos strandröpipálya áll a közönség rendelkezésére.

Egy órára személyenként 3500 forint a vízisípálya díja, ami fele a Balatonon megszokott tarifáknak, de fölösleges ennyi pénzt kidobni az ablakon, ugyanis egy kezdő már két-három körtől elfárad, s ez 700-1000 forintból is megúszható.

A 2008-as pekingi olimpián a wakeboard (egydeszkás vízisí) már bemutató sportág lesz, ezért a versenysport szempontjából sem érdektelen az augusztus második hetére tervezett nemzetközi wakeboard-viadal. Szintén augusztusban, a Diáksziget utáni hétvégén lesz a Quiksilver Jump Show - tudni kell, hogy a trambulinokról akár tízméteres ugrások is végrehajthatók -, jövőre pedig wakeboard-világbajnokságot, illetve a sziget körül jet ski Forma 1-es világbajnoki futamot terveznek a nagyra törő álmokat dédelgető s a létesítmény ötéves megtérülési idejével számoló pályatulajdonosok.

Ch. Gáll András