Vágólapra másolva!
2003. augusztus 10-én vasárnap a Magyar Marathon Klub a Vodafone támogatásával ismét megrendezi a hagyományos öbölátúszást. A Balaton-átúszás sikerességére alapozva rekordlétszámra számítanak a szervezők.

A balatonfüredi Probió Strand és a tihanyi kikötő közötti 3,6 km-es szakasz már többször bizonyította alkalmasságát a versenyre, hiszen a védett öbölben általában szélcsend uralkodik. A versenyre együtt érkeznek a családok, barátok, szép számmal vesznek részt a középkorúak képviselői és azok, akik nap mint nap úsznak.

A rajt reggel 9-től 14 óráig folyamatosan tart, a helyszínen nevezni egészen az utolsó startig lehet. Akik nem időre úsznak, csak a távot szeretnék teljesíteni, azoknak a szervezők javasolják, hogy a sorban állás elkerülése érdekében 12 óra után érkezzenek a helyszínre.

Forrás: ORIGO

Díjazzák az abszolút 1-3. férfi és női helyezettet, a korosztályokat 20 év felett 5 évenként és a 4 főből álló céges és baráti csapatok győzteseit. Délben indul az a futam, amelyen a barcelonai világbajnokságot megjárt úszók minden eddiginél magasabb részvételére számítanak. A "profi futam" célja a vándorserleg elnyerése.

A szervezők az idén is újdonságokkal, meglepetésekkel készülnek az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb versenyére. A verseny utáni számítógépes eredményfeldolgozásnak köszönhetően a résztvevők az interneten és SMS-en érdeklődhetnek eredményük felől.

Esti félmaraton és Fűzfői-öböl-átúszás/sport/x-mag/20030718esti.htmlÖbölátúszás helyett Velencei-tó-átúszás/sport/x-mag/20020814obolatuszas.html

A nagy megmérettetésre a verseny előtti napon a 2 km-es almádi strandátúszáson készülhetnek fel az érdeklődők. Ám azok is bátran nekivághatnak a versenynek, akik nem biztosak állóképességükben, hiszen a teljes távon százméterenként lehorgonyozott vitorlások, csónakok és egyéb vízi járművek azonnal segítséget nyújtanak azoknak, akiknek végleg elfogyott erejük, vagy csak megpihennek.

Minden célba érkező versenyző pólót kap ajándékba.

Előnevezés (augusztus 5-ig), személyesen vagy belföldi postai utalványon a Magyar Marathon Klub irodájában 1033 Budapest, Meggyfa u. 25. címen. További nevezési lehetőség, augusztus 9-én 10-20 óráig és 10-én a verseny ideje alatt a Füredi Probió Strandon.

További információért hívják a 0670/315-0505-ös vagy a 1/367-3234-es telefonszámokat, vagy látogassanak el a www.marathon.hu weboldalra.