Vágólapra másolva!
Magyar szempontból sikeresen zárult a szeptember 1. és 4-e között megrendezett Garda-tavi vitorlás Európa-bajnokság az Asso99 osztályban.

Az idei német bajnokságon győztes és a magyar bajnokságon ezüstérmes Peecasso Mobil 1 magyar csapata kiegyensúlyozott jó teljesítménnyel szerezte meg az Európa-bajnoki ezüstérmet. A csapat tagjai: Szilvássy Attila kormányos, Petrányi Zoltán, Szaplonczay Péter, Kaltenecker Károly, Sándor Zsolt és dr. Szatrély Gergő.

Az erős szeleiről híres Garda-tavon a 6 megrendezett futam alapján a Valerio Luca kormányozta SIMO csapata nyerte az Európa-bajnoki címet, míg a harmadik helyen az ING Lease l’amante csapata végzett.

A Detre fivérek nevével fémjelzett Elender a rangos mezőnyben az előkelő 7. helyet szerezte meg.

A magyar ezüst jelentőségét tovább növeli az a tény, hogy az aranyérmes SIMO kormányosa többszörös világ- és Európa-bajnok, míg a bronzérmes hajó legénysége olasz olimpikonokból és Amerika-kupa-résztvevőkből áll.

További magyar csapatok eredményei:
A Vadnai Péter kormányozta Blue Curasso csapata a 10., a Litkey Botond kormányozta Asso le Mio csapata a 12., a Rick Gergő kormányozta Rock me baby csapata a 20.; a Fazekas György kormányozta Csimborasso csapata a 22. és a Huszka Róbert kormányozta Inkasso csapata a 26. helyen végzett.