Vágólapra másolva!
2003. szeptember 1-8. között, a Nemzetközi Búvár Szövetség (CMAS) megbízásából a Magyar Búvár Szakszövetség rendezhette meg a 11. tájékozódási búvárúszó-világbajnokságot Gyékényesen. A versenyen három kontinens 16 országának 146 versenyzője állt rajthoz.
Forrás: [origo]

A helyszín mellett a magyar indulók is nagy reményekkel kecsegtettek minket, hiszen az augusztusi, Liberecben megrendezett Európa-bajnokságról a magyar válogatott nem kevesebb, mint 10 aranyéremmel tért haza. Nem egy "kicsúszott" eredmény volt ez, hiszen sportolóink évek óta a sportág élmezőnyében találhatóak.

Mindjárt az első napon felcsendült a magyar Himnusz Balázs Péter és Gurisatti Róbert tiszteletére. A két sportoló ugyanis megnyerte a program nyitószámát, a MONK-gyakorlatot. A páros versenyszám során a duó együtt teljesítette az előírt pályát. A feladat nem volt könnyű, hiszen a versenyzők a víz alatt kapták meg a térképet és a víz alatt kellett meghatározniuk a helyes útirányt. A legutóbbi világbajnokság második helyezettje, az Európa-bajnoki címvédő magyar páros nehéz helyzetben volt, hiszen az előttük induló ukrán kettős remek időeredményt ért el. A magyarok azonban ezúttal is bizonyítottak, hiszen századra azonos időeredményt értek el, mint riválisaik, így holtversenyben nyerték meg az aranyérmet. A szám női versenyében Bognár Bernadett és Pernyei Réka bronzérmet szerzett.

Forrás: [origo]


Bálnaszabadító búvár halála/sport/x-mag/20030616balnaszabadito.htmlBúvárszafari a Vörös-tengeren/sport/x-mag/20021125buvarszafari.htmlBúvárúszás-vb: bronzérmes a női uszonyos váltó/sport/x-mag/20020916buvaruszas.htmlBúvárúszó-Eb: magyar arany- és ezüstérem/sport/x-mag/20020903buvaruszaseb.html

Az ötnapos viadal harmadik egyéni számában szintén érmeket szereztek a magyarok. Az M-gyakorlat során a versenyzőknek viszonylag egyszerű feladatot kellett megoldaniuk: a rajtbójától indulva három fordulóbóját megkerülve kellett a célvonalon átúszni. Az 1999-es év világbajnoka, Gurisatti Róbert ezúttal "csak" ezüstérmet szerzett, míg a budapesti Mede Márton a harmadik helynek örülhetett. A nők egyéni számában a legjobb magyar újra Bognár Bernadett lett, ő az ötödik helyen fejezte be a küzdelmet.

Versenyzőink tehát beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen újfent bebizonyították, hogy a búvársport világelitjébe tartoznak.