Vágólapra másolva!
Az osztrák fiatalok ma már nem elégednek meg a hódeszkás lesiklásokkal: újabban egy hideg vizű medence fölött repülnek át a téli sportok kalandvágyó szerelmesei.

A hódeszkások lassan már kiszorítják egyes lejtőkről a sízőket. Mára a levegőben különböző csavarfigurákat és már attrakciókat bemutató hódeszkázás is unalmassá vált: veszélyes mókákkal fűszerezik a havas szórakozást.

A Karintiában lévő Möll-völgybe utazó fiatalok gyakran rendeznek úgynevezett waterslide - vizen csúszó - versenyeket. Egy harmincméteres havas rámpáról egyenesen egy hideg vizes medencébe vezet a pálya. Az ügyesebbek átsiklanak a medence fölött, míg a kevésbé ügyes lányok és fiúk dideregve másznak ki a hideg vízből. A medence partján a hangosan drukkoló nézők pokrócokkal és forralt borral melegítik fel a bátor lesiklókat és rögtön egy meleg sátorba kísérik őket. A waterslide nemcsak az osztrák, de az ide érkező német, svájci és holland turisták körében is népszerű.

Möll-völgyből és a Hohe Tauern Nemzeti Park turisztikai szakembereitől arra vonatkozólag nem kapott az MTI információt, hogy hányan kaptak tüdőgyulladást a jeges víztől, igaz, hogy ezt a meredek völgyszakaszt főleg a bátor, edzett sízők és hódeszkások látogatják.