Vágólapra másolva!
Tizedik alkalommal rendez Tavaszi horgászrandevú címen pecás hétvégét a zánkai gyermekváros. A balatoni keszeg, ponty, kárász, fogas, csuka, garda kifogására meghirdetett versenyt szombat-vasárnap tartják meg - tudtuk meg a tóparti üdülőhelyen Nádori Gézától, a gyermekváros sportigazgatójától.

A zánkai horgásztalálka pénteken este a megnyitóval veszi kezdetét, szombaton és vasárnap tartják meg a négyfordulós halfogó viadalt, amelynek eredményhirdetése vasárnap késő délután lesz.

Az esztendő első balatoni horgászversenyei közé tartozó zánkai hagyományosan egyéni viadal, a fiatalok, a nők és a férfiak horgásztudományát, illetve horgászszerencséjét külön értékelik és díjazzák.

Szombaton délután egyfordulós családi halfogó verseny is szerepel a műsorban, a két fős csapatok a legváltozatosabb fölállásban indulhatnak: házaspárok, élettársak, testvérek, szülő-gyermek, nagyszülő-unoka párosok egyaránt jelentkezhetnek.

A résztvevők száma az időjárástól függően általában 60-140 közt változik, tavaly a rossz idő miatt 80 volt a résztvevők száma.

Mint a zánkai sportigazgató elmondta, az ügyesebb, illetve szerencsésebb horgászok fogása e versenyeken megüti a 6-10 kilót; elsősorban keszeg szokott Zánkán horogra akadni, de kerül a zsákmányba a többi balatoni halból, leginkább még a kárászból és a pontyból is.

Szombaton este az első napi két forduló után szabadtéri keszeg- és garda-sütésre, könnyűzenei hangversenyre és horgászbálba várják a résztvevőket s érdeklődőket a szervezők.

A zánkai gyermekváros ősszel - szeptember utolsó hétvégéjén - rendezi meg évente ismétlődő országos csónakos horgászversenyét, amely nyílt vízi halfogó viadal lesz, s ezen szoktak halászlé-főző vetélkedőt is rendezni - tájékoztatott Nádori Géza.