Vágólapra másolva!
Nyolcvan cég mutatkozik be a hétvégén Lellén a Balatoni Hajózási Rt. V. Balaton nemzetközi vízisport- és szabadidő-kiállításán, a vitorlázás szerelmesei nyolcvan hajót csodálhatnak majd meg, s angol légpárnás vízi járművet is bemutatnak a rendezvényen - tudtuk meg kedden Siófokon Cziráki Mártától, a hajótársaság kikötői ágazatvezetőjétől, a lellei hajóvásár főszervezőjétől.

A lellei vitorláskikötőben május 14-16-án tartandó rendezvényen látható 80 hajóból 31 újat és 15 használtat a tó vizén, 34 hajót pedig a parton mutatnak majd be az érdeklődőknek a kiállítók, akik közt egy külföldi is lesz. Az angol légpárnás hajót egy magyar vállalat mutatja majd be. A hajókon, csónakokon kívül igen gazdag lesz a választék a hajósruházatból és hajóscipőből is - közölte a kiállítás főszervezője.

A hajók mellett több társaság kínál hajómotorokat, hajózási kiegészítő eszközöket, kisebb-nagyobb csónakokat és egyéb vízisport-szereket, amelyek 20 sátorban, a majdnem 400 négyzetméter szabad területen és 5 kisebb kiállítóhelyen kerülnek az érdeklődők elé.

A 80 kiállító közt a hajó- és csónaképítő, vízisport-eszközöket gyártó cégeken kívül a balatoni idegenforgalomban érdekelt vállalkozások is jelen lesznek.

A Balatoni Hajózási Rt. először két ízben Balatonföldváron rendezte meg a hajóvásárt, a lellei vitorláskikötő pedig harmadszor ad otthont a látványos kiállításnak. Az elmúlt évben ötezer látogatója volt a balatoni vízisport-kiállításnak.

A siófoki székhelyű hajótársaság nem véletlenül szervezi meg immár ötödször a hajóvásárt, ugyanis az rt. működteti a magyar tenger legnagyobb vitorlás kikötő hálózatát, és a cég 11 nagy s 11 kisebb kikötőjében egyszerre 2000 vitorlás fér el.

A három nap során - pénteken, szombaton és vasárnap - számos szórakoztató rendezvény is várja a közönséget a lellei vitorlás kikötőben tartandó balatoni hajóvásáron, hajós kiállításon, amelyen hajómodellek bemutatóira is sor kerül.

A lellei hajós vásárt a közönség számára pénteken délben nyitják meg, az ünnepélyes megnyitót pedig pénteken délután 16.00 órás kezdettel tartják meg.