Vágólapra másolva!
Idén harmadszor úszta át a Dunát ifj. Schirilla György, aki ezúttal Budapesten, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán kíséretében próbálkozott sikeresen.  A sportember az Erzsébet híd és a Szabadság híd közötti folyamszakaszon úszott Pestről Budára az 1,6 Celsius fokos folyóban, amelyben 14 percet töltött. Az ötkarikás bajnok kajakjában követte.

"Nagyon kellemetlen körülményekkel kellett ma megküzdenem. A viharos szél miatt rengeteg víz került a fülembe, jelenleg is zsibbadt a fél arcom, ráadásul a parton csúnyán beütöttem a lábamat a kövekbe, de azért nagyobb probléma nem akadt. Nagyon sokan voltak kint drukkolni nekem és Kammerer Zoli is sokat segített" - mondta Schirilla.

A korábban Vácnál és Bajánál is úszó sportember a jövő héten idén utoljára próbálkozik, méghozzá Kunszentmiklósnál.

Schirilla elsődleges célja a hagyományőrzés - édesapja ugyanis 1957-től rendszeresen átszelte télen a folyót -, de fontos számára az egészséges életmód, valamint az állat- és környezetvédelem népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is. Ezúttal, a rendkívül szennyezett fővárosi szakasz átúszásával Schirilla külön fel kívánta hívni a figyelmet a folyó védelmére is.