Vágólapra másolva!
Elkészült a jégcsarnok Kaposváron. A mintegy 650 millió forint értékű beruházást a város polgármestere avatta fel vasárnap.

"A város vezetése 2002 őszén ígéretet tett a lakosságnak a jégcsarnok megépítésére, s most teljesítettük az ígéretünket". "Kaposvár lakóinak több évtizedes álma vált valóra a jégcsarnok megépülésével" - hangsúlyozta a polgármester.

Elmondta, az önkormányzat 10 éven át, évi 10 millió forinttal járul hozzá az létesítmény üzemeltetéséhez, cserébe a tanítási időszakban a kaposvári gyerekek reggel nyolctól délután kettőig ingyen korcsolyázhatnak a jégcsarnokban.

A csarnok építése múlt év októberében kezdődött, magántőkéből. A beruházó Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft.-nek a Magyar Fejlesztési Bank 450 millió forint hosszú lejáratú hitelt biztosított. Az egy hektáros területet a város ingyen adta át a beruházónak.

A 40x80 méteres, 500 férőhelyes csarnok lelátójának befogadóképessége a későbbiekben akár kétezerre is bővíthető, a pálya mérete pedig a nemzetközi szabványnak megfelelően 30x60 méter.

Az ünnepélyes átadó után a nézők először a magyar-osztrák női jégkorong-válogatott mérkőzésén szurkolhattak az új jégcsarnokban.