Vágólapra másolva!
Beleugrált az új évbe egy 34 éves ausztrál férfi, és ezzel új rekordot állított fel az úgynevezett base-jumpingban: összesen 133-szor vetette le magát egy 421 méter magas tévétoronyról és ért földet ejtőernyővel a malajziai fővárosban.

Gary Cunningham helyi idő szerint szilveszterkor, éjfélkor hajtotta végre első ejtőernyős ugrását a Menara-toronyból, s ezt átlag tízperces időközönként még további 132 követte. Az odalent bámészkodóknak az ugrások is éppen elég látványosak és hajmeresztőek voltak, ő azonban még meg is spékelte mutatványát: útban lefelé hátra szaltókat és egyéb mutatványokat végzett.

A földön tizenkét tagú csapat várta, amelynek az volt a feladata, hogy a lehető leggyorsabban összehajtsa és bepakolja az ejtőernyőt, hadd jöjjön minél előbb a következő ugrás. Cunningham megdöntötte a 24 órás base-jumping (ejtőernyős toronyugrás) maratoni rekordját, amelyet mostanáig 57 ugrással tartott valaki.

A nehéz nap végén boldogan mesélt élményeiről, így arról, hogy éppen szabadesésben volt, amikor az óra "2006-ra ugrott". A magasból, majd zuhanás, illetve ereszkedés közben is az egész városra rálátva gyönyörködött a tűzijátékban, de "az is nagyszerű volt, amikor egy ilyen nehéz napot befejeztem" - mondta.