Vágólapra másolva!
A különböző harcművészetekből összegyúrt és a jelen egyértelműen legkeményebb küzdősportjának számító K-1 idehaza - a három magyar nagydíjnak otthont adó Debrecen után - Budapesten is bemutatkozik: február 25-én, az év végi tokiói döntő egyik előállomásaként rendezik meg a Papp László Sportarénában a sorozat európai selejtezőjét.

A 91 kilogrammos súlyhatár feletti versenyzők között négy magyar is szerencsét próbál, jóllehet csak a győztes kap lehetőséget arra, hogy egyenes ágon jusson ki a májusi, hollandiai Európa-nagydíjra, amelynek szintén csak az első helyezettje hivatott a részvételre a hagyományosan a japán fővárosban lebonyolítandó fináléban.

Az egymillió dollár összdíjazású tokiói döntő rendre több tízezer ember előtt zajlik, s Budapesten is telt házra, a szorítóban pedig nagy csatákra számítanak a szervezők, akik szerint akár magyar tornagyőztest is avathatnak február utolsó szombatján. Aki ha nem is milliókat, de több ezer eurót kap jutalmul - hangzott el az esemény kapcsán tartott keddi sajtótájékoztatón.

Katona Attila főszervező elmondta, hogy az európai GP-kvalifikáción igen jó eséllyel indul harcba cseh, francia, horvát és lengyel riválisok ellen Brunner Tihamér, Karacs Attila, Nagy Tibor és Varga Tamás, akik már mind letették névjegyüket a K-1 amúgy egyre jobban izmosodó hazai mezőnyében.

A selejtezőt színesítő program keretében vív különmeccset - hivatalosan Super Fightnak nevezett, 3-szor 3 perces ütközetet - a K-1 nemzetközileg is kiemelkedő, már rangos címeket begyűjtött, Grand Prix-versenyeket nyert két alakja, a fehérorosz Alekszej Ignasov és a Trinidad és Tobagó-i Gary Goodridge.