Vágólapra másolva!
Április utolsó hétvégéjén a MOM Művelődési Központban rendezik meg a Kellogg's fitnesz IFBB Magyar Kupát, amely válogató a májusi szlovákiai testépítő, valamint az olaszországi fitnesz Európa-bajnokságra.

A Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség (MTFSZ) szerdai sajtótájékoztatóján Huber István elnök és Bara Csaba marketingigazgató elégedetten nyugtázta, hogy a fitnesz Magyarországon is dinamikusan fejlődik, s megtudhattuk, hogy a tavalyi budapesti junior világbajnokság a sportág legnagyobb volumenű rendezvénye volt a földkerekségen. Elhangzott, hogy az MTFSZ naptárában a Magyar Kupa az egyetlen olyan hazai megméretés, amelyen valamennyi kategóriában rendeznek versenyeket, s idén közel hatszáz fő indulására szímítanak. A Magyar Kupának kiemelt jelentőséget ad, hogy egyben válogató a jövő havi világversenyekre: az IFBB férfi testépítő Európa-bajnokságra május 5-8. között Szlovákiában, a fitnesz-Eb-re pedig május 26-29. között Olaszországban kerül sor.

Idén egyébként az a sajátságos helyzet állt elő, hogy a hazai élmezőnyből többen is negyedik osztályos középiskolások, így például a sajtótájékoztatón egy asztalnál helyet foglaló Vargha Viola, Gál Vivien és Mikó Barbara is az érettségi és a felvételi vizsgát említette az elkövetkezendő hetek legnagyobb kihívásaiként. S éppen ezért ők a Magyar Kupát és az Eb-t is kihagyják. Ám természetesen nem arról van szó, hogy egyetlen hétvégére sem szakadhatnak el a tankönyvektől. "Ahhoz, hogy tisztességesen felkészülhessünk egy versenyre, legalább négy-öt hónap kemény edzésre van szükség, és a tanulás mellett erre most nem volt lehetőségünk. S én egy picivel a versenysúlyom felett is vagyok" - vallotta be Gál Vivien, s a fitneszmodell világbajnok Vargha Viola is csak a novemberi, ugyancsak Olaszországban esedékes vb-re készül fel.

Forrás: [origo]

Vargha Viola és Horváth Zsuzsanna

Az asztaltársaság negyedik tagjaként Horváth Zsuzsannának még nem kell, hogy fájjon a feje az érettségi miatt, lévén ő még csak 17 éves. "Én indulok a Magyar Kupán, s bár már másfél éve fitneszezem, ez lesz az első versenyem. Korábban úsztam, röplabdáztam és táncoltam, aztán jött a fitnesz, majd sajnos egy műtét is, így most lépek ki először a pódiumra a bírók elé. Fogalmam sincs, hogy a kategóriámban hányan leszünk, ha bekerülnék az első három közé, már nagyon boldog lennék. Idén arra még nem is gondolok, hogy egy világversenyre is kijussak, az én időm majd csak később jön el" - jegyezte meg a Vörösmarty Mihály Gimnázium harmadik osztályos tanulója.

A Kellogg's fitnesz IFBB Magyar Kupán a MOM Művelődési Központban április 29-án és 30-án is 11.00-17.30 óráig zajlanak a versenyek. A belépőjegyek, amelyek mellé a szponzorok jóvoltából ajándék is jár, 990 forintba kerülnek.

Fábik Tibor