Vágólapra másolva!
Egy serpa állítólag meztelenre vetkőzött a Mount Everest tetején, s ezért a nepáli hegymászó szövetség elnöksége felszólította a kormányt, hogy sürgősen tegyen határozott lépéseket a szemérmetlen ellen.

A Himalayan Times című lap úgy értesült, hogy Lakpa Tharke három percig állt meztelenül a jeges hidegben a világ legmagasabb hegyének 8850 méter magas csúcsán. Ha a hír igaz, a serpa az első ember, akiről tudni, hogy levetkőzött a hegy tetején.

A nepáli buddhisták istenként tisztelik a hegyet, amelyet Sagarmathának neveznek. Alighanem ezért háborodott fel annyira Tshering Serpa, a nepáli hegymászó szövetség elnöke, hogy követelte: a kormány vezessen be szigorú etikai szabályokat a hegymászóknak.

A hegyi sztriptíz hírét megerősítették a lapnak nyilatkozva annak az expedíciónak a tagjai, amellyel Lakpa Tharke felment a hegyre, s jelezték: fel akarják vetetni a különös teljesítményt a Guinness Rekordok Könyvébe.

Nepálban van a világ 14 legmagasabb hegye közül 8, köztük a Mount Everest, amelyet első meghódítása, 1953 óta 1345 ember mászott már meg.