Vágólapra másolva!
Erdélyi Eszter tavaly gondolt egy nagyot és elhatározta, hogy kipróbálja az XTERRA tereptriatlont. Ezért ősszel elkezdte a hegyikerékpár-edzéseket. Tavasszal megnyert néhány országúti futóversenyt, majd azokat a hegyikerékpárkupa-futamokat is, ahol elindult.

Június elején az XTERRA Európa-bajnokságon 4. helyen futott be a profik között.

Ilyen sikerek után a magyar bajnokságon nagy kérdés volt, hogy a lendülete kitart-e, sikerül-e valóban bizonyítania, hogy nemzetközi szintű kerékpáros.

Eszter a rajt előtti idegességét pillanatok alatt elfeledte, és a versenyre koncentrálva szép, taktikus versenyzéssel toronymagasan nyert a technikás és nehéz pályán. A magyar női mezőnyből egyedül az U17-es Benkó Barbara tudott vele lépést tartani, aki Eszter szavai szerint 'nagy sikerek várományosa lehet'.

Eszter egy héttel ezelőtt a Skóciában megrendezett meghívásos tereptriatlon versenyen a dobogó második fokára állhatott, olimpikonok és világbajnokok előtt. A futó versenyszámot megnyerte, és a hegyikerékpáros szakaszon is második lett - tehát nemzetközi szinten is igen kiemelkedőek a kezdeti lépései.

További tervei között szerepel még jó néhány XTERRA-verseny, a magyar X2S sorozat versenyei és sok technikai fejlődés a hegyikerékpárban.

Forrás: Sportpiac