Vágólapra másolva!
A férfiaknál Nógrádi Tamás, míg a nőknél Tóth Zsófia nyerte az idén életre hívott Triatlon Tour-sorozat ötödik, utolsó állomását Fadd-Domboriban, de a végső győztes az ezúttal egyformán második Kuttor Csaba, illetve Szabó Zita lett.

Az erősebbik nemnél szokás szerint Szilágyi Egon - aki csütörtökön 5 km-en indult az úszó-Eb-n is - teljesítette leggyorsabban a 750 méteres úszást. Mivel harmadszor bizonyult a legjobbnak az első számban, elismerésül a verseny után neoprém ruhát kapott.

A 20 km-es kerékpározás során egy hatfős élboly alakult ki, így az 5 km-es futásra maradt a döntés. Nógrádi - aki már a nyeregben is a legjobbnak bizonyult - óriási iramot diktált, szép lassan leszakította riválisait, így már a viadal előtt összetett győztesnek számító kétszeres olimpikon Kuttort is. Végül fölényesen nyert a Team Miskolc két-két első és második hellyel diadalmaskodó versenyzője, illetve Lipták Tamás előtt.

A nőknél sokkal nagyobb izgalomra lehetett számítani, ugyanis a rajtot megelőzően összetettben Koch Renáta és Szabó Zita holtversenyben állt az élen. Előbbi számára ismét az úszás bizonyult végzetesnek, ugyanis akkora hátrányt szedett össze az első számban, hogy azt nagyszerű futása ellenére sem tudta ledolgozni. A 30 Celsius-fokos (!) tóból Poros Tímea mászott ki elsőként, s ugyanazt a bravúrt hajtotta végre, amit a férfiaknál Szilágyi, azaz neki is járt a különjutalom, a neoprém ruha.

A kerékpározás során Berke Zsuzsanna nagyszerű teljesítménnyel felért a Szabó, Poros és az előző, balassagyarmati sprintversenyt megnyerő Tóth Zsófia alkotta élbolyra. A kvartett azonban a futás során hamar szétszóródott. A győzelemért Tóth és Szabó harcolt, végül - akárcsak két héttel korábban - ismét a 17 éves tehetség szakította át a célszalagot, igaz utóbbi sem szomorkodott, hiszen második helyével ő lett az összetett győztes. A harmadik helyre Koch futott fel, aki gyenge úszásának köszönhetően csak a második bolyban fejezte be a kerekezést, s hátrányát nem tudta ledolgozni a zárószámban.

A Triatlon Tour-sorozatot záró, szeptember 17-ei, margitszigeti gálán a férfiaknál a legjobb 32, míg a nőknél a legjobb 16 indulhat az összetett pontverseny alapján.

Eredmények:

férfiak: 1. Nógrádi Tamás (Proform Triklub) 54:31 p 2. Kuttor Csaba (Team Miskolc) 54:48 3. Lipták Tamás (Debreceni Sportcentrum) 54:50

nők: 1. Tóth Zsófia (Ortri) 1:02:28 ó 2. Szabó Zita (Debreceni Sportcentrum) 1:02:41 3. Koch Renáta (Mogyi SE) 1:03:30

A Triatlon Tour végeredménye:

férfiak: 1. Kuttor 2950 pont 2. Fecskovics Attila (Debreceni Sportcentrum) 2800 3. Vanek Ákos (Budaörs) 2725 4. Török Dániel (TVK-Mali) 2690 5. Lipták 2650 6. Balogh Lőrinc (TVK-Mali) 2575

nők: 1. Szabó 2900 pont 2. Koch 2850 3. Tóth 2825 4. Walkó Andrea (TVK-Mali) 2775 5. Kovács Zsófia (Gyötriklub) 2700 6. Harsányi Zsuzsanna (Proathlon VK) 2675