Vágólapra másolva!
19 097 kilométert megtéve, egyetlen pihenőnap nélkül futotta végig a Párizs-Tokió útvonalat egy francia férfi, aki ezzel a teljesítményével új világrekordot állított fel.

- Nagyon boldog vagyok. Óriási kihívás volt, de a csapatommal együtt megcsináltuk. Kicsit szomorú vagyok, hogy véget ért ez a mesés kaland. - mondta el Serge Girard az újságíróknak, miután megölelte három gyermekét és üdvözölte a célnál izgatottan várakozó, tucatnyi rajongót.

Girard tavaly december 18-án indult el Párizsból, hogy aztán 19 országon, 260 nap és 18 óra alatt átfutva, végül kedd délután megérkezzen úti céljához, egy tokiói szállodához.

A francia futó már vasárnap megdöntötte az ausztrál Gary Parson rekordját, aki hazájában 19 030 kilométert tett meg 276 nap alatt.

Girard egyébként már járt Ausztráliában, mint ahogy Észak-és Dél-Amerikában, valamint Afrikában is, ezeken a kontinenseken ottjártakor minden addigi futórekordot megdöntött.

Az egykori pénzügyi tanácsadó a Párizs-Tokió távon naponta, átlagosan 73 kilométert haladt, a tájékozódásban pedig egy műholdas helymeghatározó (GPS) készülék segítette.

Fotó: MTI

Serge Girard nagyot futott