Vágólapra másolva!
Tizennyolc különböző programra közel huszonötezer érdeklődőt várnak az október 7-8-i debreceni Finnrelax-Fitparádéra. A Főnix-csarnokban a fitnesz- és wellness-programok, valamint az erősportok mellett teret kapnak a küzdősportok is - a Gladiátor-kupán vb-címmérkőzésekkel -, a Jégcsarnok pedig egész éjjel a korcsolyázók rendelkezésére áll.

"Tavaly két színpadon nyolc eseményt rendeztünk meg, és akkor nyolcezren látogattak ki a Főnix-csarnokba. Idén tizennyolc programot kínálunk, s ezekre huszonötezer érdeklődőt várunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is eljön Debrecenbe a fitneszvilág egyik legkeresettebb modellje, az Egyesült Államokban élő, magyar származású Timea Majorova is, aki tulajdonképpen már 2001 óta segíti a munkánkat. S most a nevét és az arcát is adja egy olyan versenysorozathoz, a Timea Majorova Fit & Beauty Model Worldhöz, ami tőlünk indul el világhódító útjára" - mondta el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján S. Buranits Ildikó főszervező, a Fitparádé jogtulajdonosa.

Az évente megrendezésre kerülő s kétségkívül rangos sportesemény október 7-én 10 órától 19 óráig, október 8-án 10 órától 18 óráig két színpadon és két aktív zónában várja a sportolni vágyókat. Érdemes külön kiemelni, hogy a futással és fekvenyomással kombinált "Pump & Run" versenyben a magyar élsport több kiválósága, kajakosok, kenusok, úszók, öttusázók, továbbá rendőrök, katonák, fegyőrök, huszárok, tűzoltók és akár a Fitparádé látogatói is összemérhetik tudásukat a kardiogépeken. A Fitparádéhoz idén először kapcsolódik a küzdősport, szombaton este a Gladiátor-kupán thai-bokszban és kempóban, továbbá MMA-harcosoknak rendeznek vb- és Eb-címmérkőzéseket.

Forrás: [origo]

Timea Majorova

A versenyek kísérő rendezvénye az egészséges életmód jegyében megnyitásra kerülő Fitexpo kiállítás, többek között divatbemutatóval, fitnesz-, hastánc- és salsabemutatókkal, kvízjátékokkal színesítve. Ugyanakkor a színpadon könnyűzenei fellépők, tánc- és sportprodukciók szórakoztatják a közönséget. S az idén mintegy bónusz programként a Jégcsarnokban szombaton este 8 órától másnap reggel 8-ig várják a korcsolyázáshoz kedvet kapókat.

A Fitparádé külföldi sztárvendégei Timea Majorova mellett Jan Germanus tizenegyszeres szkandervilágbajnok, Mustafa Mohammad testépítő világbajnok, Dennis James testépítő Európa-bajnok és Christian Boeving színész, fitnesz-modell lesznek. Dennis James és Mustafa Mohamed egy héttel a Mr. Olympia után még bőven csúcsformában tarthat bemutatót.

A Fitparádéra a belépőjegyek 700 forintba kerülnek, ezzel - egy kivétellel - minden programon részt lehet venni. A Gladiátor-kupára 3000 forintért külön jegyet kell váltani, amivel egyébként a Fitparádé mindkét napon ingyenesen látogatható.

Fábik Tibor