Vágólapra másolva!
Hét arany, egy ezüst és két bronzéremmel zárta a magyar csapat mérlegét a hétvégén Tajvanban megrendezett sárkányhajó világbajnokságon, ahol a csapatot számos síkvízi világbajnok is, többek között Kovács Katalin, Kolonics György, Kozmann György és Vajda Attila is erősítette.

Hét magyar aranyéremmel zárult az idei Tajvanban megrendezett sárkányhajó világbajnokság, ahol a vasárnapi versenynapon három újabb aranyérmet gyűjtöttek sportolóink a 2000 méteres mix és férfi, illetve a 250 méteres mix kategóriában. A 250 méteres férfi kategóriában elindult magyar hajó sajnos lecsúszott a dobogóról, így minimális különbséggel ugyan, de a negyedik helyen végzett.

Kovách Ákos a sárkányhajó szakág vezetője kérdésünkre elmondta: "Az idei év volt az első, amikor a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség által rendezett sárkányhajó világbajnokságra került sor 17 ország részvételével. A magyar csapat teljesítménye kiemelkedőnek mondható. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő években tovább fejlődik e szakág, és minél több ország vesz majd részt e megmérettetéseken, különösen azért, mert 2010-ben Magyarország nyerte el a jogot, hogy megrendezze a sárkányhajó világbajnokságot."

A magyar csapat tagjai:

Férfiak:
Hoffman Ervin
Krausz Mihály
Hüttner Csaba
Fürdök Gábor
Csabai Edvin
Varga Dávid
Kovács Gergely
Bozsik Attila
Vajda Attila
Foltán László
Kolonics György
Tóth Márton
Végh Attila
Reményi Péter
Tóth János
Kozmann György
Hackler Erik
Sarudi Pál
Balázs Péter
Doma Gergely
Farkas Árpád
Kolozsvári Gábor
Szalai Ferenc

Nők:
Reményi Gitta
Kovács Katalin
Barócsi Andrea
Wohner Krisztina
Csay Renáta
Kákai Bettina
Csengeri Adrienn
Faldum Bereniké
Ulveczky Edina