Vágólapra másolva!
Öt magyar már biztos érmes a kick-box karatésok lisszaboni semi- és full-contact Európa-bajnokságán.

A csütörtöki nyitónapon a sportág legeredményesebb versenyzője, Debreczeni Dezső a semi-contactban technikai KO-val verte brit riválisát: a nyolcadik Eb-aranyára készülő 57 kg-os magyar versenyző ezzel bejutott a legjobb négy közé. Szintén már biztos érmes a full-contact szabályrendszerben Oltványi Dávid, Sándor Kornél, Varga Balázs és Meiszter Gábor.

Sándor Kornél szenvedett meg a legjobban az éremért, a full-contactosok 60 kilós súlycsoportjában a tavalyi, szegedi vb második helyezettje előbb nagy nehézségek árán verte meg szlovén, majd már imponáló magabiztossággal szlovák ellenfelét. A 91 kilósok között Varga Balázs a negyeddöntőben egy olasz karatéssal "végzett" a második menetben. Ugyancsak a fullosoknál, a plusz 91 kg-os kategóriában a rutinos Meiszter Gábor egy percig sem hagyta érvényesülni horvát vetélytársát, így ő is újabb éremmel gazdagította trófeagyűjteményét. Oltványi Dávidnak - szerencsés sorsolásának köszönhetően - a negyeddöntőben nem kellett ringbe szállnia, ő meccs nélkül is már biztosan dobogós.

Az öt elődöntős mellett további hat magyar - Szendrei Barbara, Hirsch Viktor, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Dancsó Zoltán, Nagy Zsolt - a legjobb nyolc közé jutott, csak Rakó Dávid és Kecskés Tamás számára fejeződött be az Eb már a nyitónapon.