Vágólapra másolva!
Május első hétvégéjén a Magyar Everest Expedíció 2017 expedíció tagjai, Klein Dávid és Suhajda Szilárd elindultak a harmadik akklimatizációs kör megtételére. Május 6-án magyar idő szerint 23.20-kor rendben elindultak felfelé és jó tempóban, 9 óra alatt el is érték a C2-es tábort 6400 méteren - érkeztek az első hírek Török Edina alaptábor vezetőtől. A mostani akklimatizációs kör az utolsó a csúcsmászás előtt.

"Sziasztok kedves Otthoniak! Jelentkezünk innen a Himalájából, a Magyar Everest Expedíció alaptáborából, a Mount Everest lábától, a Khumbu-jégeséstől.

illetve nagyon nagy izgatottsággal várjuk a következő akklimatizációs kört, hogy érintsük a Déli-nyerget, és ha minden jól megy, ott is éjszakázzunk. Köszönjük szépen a biztató szavakat és a jókívánságokat, és mindenkinek nagyon szép otthoni tavaszt kívánunk" - üzent Klein Dávid nem sokkal a hajnali indulás előtt.

Az alaptábor behavazva Forrás: Magyar Everest Expedíció 2017

Klein Dávid és Suhajda Szilárd május 7-én rendben felért a hármas táborba, ami közel 7163 méteren a Lhotse-fal közepén helyezkedik el, az alsó és felső „terasza" közt mintegy 150 méternyi szintkülönbség van. Az előzőekben felállított sátraikat a C3 alsó részéből áttelepítették a C3 felső részébe, így az előző éjszakát 7200 méteren töltötték.

Klein a hármas tábor elérését követő üzenete: "Nagyon szép, hosszú kemény nap után elértük a hármas tábor felső szakaszát. Nagyon izgatott vagyok, szeretném ha holnap elérnénk a 4-es tábort.

Nagyon ambiciózus terv, de ha sikerül, akkor az nagyot dob az akklimatizációnkon.

Várjuk a kevésbé komfortos estét."

Összezárva Forrás: Origo

A mostani, utolsó akklimatizációs kör Suhajda Szilárd szavaival élve olyan "mintha már megmásztunk volna egy 6000-es és egy 7000-es csúcsot is és most következne az újabb fokozat. A bűvös nyolcezres határt átlépve, hogy ezzel is maximalizáljuk esélyeinket majd a csúcsmászás alkalmával. Nagyon örülök, hogy itt vagyok a hármas táborban.

Úgy tűnik, csak mi leszünk itt ezen az éjszakán.

Reggel nagyon hideg volt, aggódtam a lábujjaim miatt, de nem lett semmi gond szép és kemény napunk volt. Holnap is hasonlóra számítok."

Mennek rendíthetelenül Forrás: Facebook/Suhajda Szilárd

Az expedíciós hegymászókra most vár az eddigi legnagyobb kihívás, hogy 8000 méter felé érjenek és ott is eltöltsenek egy éjszakát a Déli-nyeregben.