Vágólapra másolva!
Az erőemelő Fábri János aranyérmes lett a svédországi Sundsvallban megrendezett masters-világbajnokságon. A 70 év feletti kategóriában a Magyar Erőemelő Szövetség többszörös világ- és Európa-bajnok versenyzője elképesztő teljesítménnyel a 6. masters összetett világbajnoki címét szerezte meg, és felhúzásban továbbra is verhetetlen.

A viadalon négy korosztályban, csaknem harminc ország versenyzői küzdöttek az érmes helyekért. A 72 éves magyar sportember kiváló formában versenyezve nyerte meg a masters 4-es korcsoport 83 kilós súlycsoportjának küzdelmeit, számol be a hírről a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ).

Fábri Jánosnak nincs ellenfele a maga korosztályában Forrás: Origo

Mint Berke Lórándtól, a magyar masters-válogatott szövetségi kapitányától megtudtuk, az idén 72 éves sportember 170 kilóval guggolt. A folytatásban 110 kilogrammal zárt fekvenyomásban, végül pedig felhúzásban 240 kilogrammal győzött.

Fábri így összetettben, nagy fölénnyel megelőzve kortársait, 520 kg-os teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet. Másodikként a svéd Kari Mattila zárt 437,5 kilogrammal, az amerikai William Weinstock (380 kg) lett a vb-bronzérmes.