Vágólapra másolva!

Duncan ötödik szezonját tapossa az NBA-ben, s ebben az alapszakaszban a pontátlagot, a lepattanókat és a blokkokat tekintve is ott volt az egyéni éllovasok között. Mi több, jelenleg is versenyben áll csapatával a playoffban, pillanatnyilag 1-0-ás hátrányban van a Spurs a Lakersszel szemben a nyugati főcsoport-elődöntőben.

A hivatalos díjátadási ünnepségre pénteken, az Alamodome-ban kerül sor, amikor a Spurs a lakerst fogadja a sorozat harmadik mérkőzésén. "Nem nagy ügy, őszintén mondom, e pillanatban nincs jelentősége" - mondta Duncan még hétfőn, Los Angelesben, amikor az újságírók közölték vele a hírt. "Most csak az a fontos, hogy megnyerjük a második meccset, és 1-1-gyel térjünk haza San Antonióba. Az MVP-díj magától is kivívja majd az érdeklődést."

Duncan az utóbbi négy évben harmadszor vezette csapatát a középnyugati csoport bajnoki címére, nem beszélve arról, hogy 1999-ben NBA-bajnoki címet nyert a Spurs, s a döntőnek az akkor 23 éves Duncan lett az MVP-je.

A Virgin-szigeteken született kosaras - aki tehetséges úszóként kezdte sportpályafutását - idén 25,5 pontos átlaggal ötödik, meccsenként 12,7 lepattanóval második volt a ligában, 2,48 dobást blokkolt átlagosan - ezzel harmadik lett -, csaknem négy assziszt volt az átlaga, és meccsenként 41 percet töltött a pályán. 67 dupla-duplájánál többet senki sem ért el, beszavazták az All-Defensive Team-be, a legjobban védekezők ötösébe (sorozatban negyedszer), továbbá az All-NBA Team első ötösébe is, ötödik idényében ötödször!

Kidd, aki a Netsszel megnyerte az Atlanti csoportot és az egész keleti főcsoportot, mindjárt első Nets-évében bekerült az All NBA első csapatba, s a legjobban védekező játékosok ötösében is helyet kapott. Átlaga 14,7 pont, 9,9 asszisz és 7,3 lepattanó, valamint 2,1 szerzett labda. A gólpasszok tekintetében második, a labdaszerzkknél harmadik, s ő teljesítette a szezonban a legtöbb tripla-duplát, nyolcat. jelenleg kilencedik évét tölti a ligában.

A sacramentói Arco Arenában Steve Nash fantasztikus játékával, és egyéni playoff-csúcsot jelentő 30 pontjával kiegyenlítette az összesített állást a másik nyugati főcsoport-elődöntőben a Dallas Mavericks annak ellenére, hogy a hazai nézők tehénkolompok fülsiketítő zajával idegesítették a vendégeket... A harmadik meccset csütörtökön rendezik Dallasban, a végső diadalhoz négy győzelem szükséges.

Nash, aki az első meccsen leragadt 12 pontnál, most kirobbanó formában célzott. 12/18 volt mezőnyből a mérlege, négy triplát értékesített. 93-93-ig így is fej-fej mellett haladt a két csapat, akkor azonban - 3 perc 7 másodperccel a vége előtt - Lafrentz bezsákolta Nash labdáját, majd egy ziccert is értékesített, s ezzel eldőlt a meccs sorsa.

Érdekes, hogy Don Nelson, a vendégek mestere 11 játékosnak adott lehetsséget, Rick Adelman, a hazaiak edzője viszont csupán két cserét használt megszokott kezdőötöse - Stojakovic, Webber, Divac, Bibby, Christie - mellett: Türkoglut és Bobby Jacksont.

Mark Cuban, a Mavericks milliárdos tulajdonosa tréfából maga is behozott egy tehénkolompot a nézőtérre, és a hazai drukkerekkel együtt kongatta azt...

Eredmény:
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 102-110 (az állás 1-1)
Legjobb dobók: Webber 22 (12 lepattanó, 4 assziszt), Bibby 22, Divac és Türkoglu 15-15, Stojakovic 14 (12 lepattanó), illetve Nash 30 (8 assziszt), Nowitzki 22 (15 lepattanó), Van Exel 19, Lafrentz 14 (10 lepattanó, 5 blokk), Finley 11 (10 lepattanó)

Korábban:

Előny a címvédőnél

Fórum:

New NBA fan fórum