Vágólapra másolva!

A Charlotte Coliseumban David Wesley és Jason Kidd, a két csapat kulcsfigurája homlokkal összeütközött, mindketten agyrázkódásgyanúval feküdtek a földön, jókora púp nőtt a fejükön, s Kiddnek még össze is kellett varrni a sebet, de utána mindketten folytatták a játékot. Igaz, Kidd csak öt percig, olyan rosszul volt, Wesley viszont - nem törődve számos egyéb sérülésével sem - a hazai győzelem egyik fő kovácsának bizonyult.

Mindössze 11363 néző volt kíváncsi a meccsre a Coliseumban - az érdektelenségnek vélhetően az az oka, hogy a Hornets a szezon befejeztével eltávozik a városból.

"Nincs szükségünk 23 ezer emberre ahhoz, hogy győzzünk. Az a tizenegyezer, aki eljött, teljes mellszélességgel mögöttünk áll, s nekünk ez elegendő. Szép 14 évet töltött a városban a csapat, köszönjük a támogatást a szurkolóinknak" - mondta Wesley, aki öt éve van Charlotte-ban, s ezzel a legrégebbi "Lódarázs", ráadásul csapatkapitány.

Jamal Mashburn, a hazaiak legjobbja immár sorozatban hatodik meccsét volt kénytelen kihagyni vírusfertőzés és vészes vérszegénység miatt.

A Sacramentót a balszerencsés események sorozata sem volt képes megakadályozni abban, hogy Dallasban győzze le a Mavericks csapatát. Peja Stojakovic, a gárda második legeredményesebb kosarasa a harmadik negyedben kificamította a bokáját, s már nem tudott visszatérni - igaz, addig is csak egyszer tudott a kosárba találni hét kísérletéből -, s Doug Christie-nek is kiment a bokája, de befáslizott lábbal visszatért, és meg sem állt 20 pontig, melyből 14-et a negyedik negyedben szerzett.

Pedig a házigazdák mindent elkövettek a siker érdekében. Egy helybéli társaság ötszáz tehénkolompot osztott szét a Kings kispadja mögött ülő nézőknek, hogy annak zajával idegesítsék a vendégek játékosait - mindhiába.

A hazaiak sorsát az pecsételte meg, hogy két sztárjuk, Dirk Nowitzki és Steve Nash mindössze tízszer talált be 35 kísérletből... A vendégek legjobbja 31 pontjával Chris Webber volt.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Charlotte Hornets - New Jersey Nets 115-97
Legjobb dobók:
Davis 26, Wesley 22, Magloire 16, ill. Jefferson 16, Martin és Kidd 13-13
Az állás: 2-1 a New Jersey javára.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Dallas Mavericks - Sacramento Kings 119-125
Ld.:
Finley 37, LaFrentz 24 (13 lepattanó), Nowitzki 19, Nash 15 (15 assziszt), ill. Webber 31 (15 lepattanó), Bibby 29, Christie 20, Divac 19 (13 lepattanó)
Az állás: 2-1 a Sacramento javára.

A párharcok négy győzelemig tartanak.

Ch. Gáll András

Korábban: